SOLOGNOTES SCHAAPSKUDDE NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws !

Workshop Vachtvilten Landerij de Park

ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2020 VAN 10:00 – 16:00

Vachtvilt je met ons mee?
Heb je zin om even uit je hoofd te zijn en lekker met je handen, wat water en met de zachte materialen van wol te werken, doe dan met ons mee.
Er is plaats voor max. 4 personen.
Voor meer informatie en kosten zie:

Een gesprek met een schaapherder

WOENSDAG 2 SEPTEMBER 2020 VAN 14:00 – 15:00 

Hoe leeft een schaapskudde en wat doet een schaapherder?
Als je door Park Lingezegen loopt of fietst kan je de Solognotes schaapskudde tegenkomen. Grazend of soms wandelend met schaapherder Marion Teeuwen en haar werkhond Bloke.

Meer informatie

Rammengroep graast weer op Fort Lent

15 mei 2020 – De volwassen rammengroep graast sinds vandaag weer op Fort Lent van Staatsbosbeheer. Hier hebben ze een heerlijke maaltijd aan de begroeiing van het Fort.

Ramlammeren gespeend

14 mei 2020 –  Alle ramlammeren zijn gespeend. Dat wil zeggen dat zij van de moeders gescheiden worden om ze de vruchtbare leeftijd bereiken.
De ramlammeren zijn tijdelijk verhuisd naar de Schooltuinen van De Wielewaal in Nijmegen. Hier hebben ze een heerlijk mals grasland om te begrazen.

Schaapskudde verhuisd

29 april 2020 – De Solognotes schaapskudde is als gevolg van de droogte tijdelijk verhuisd naar Buitenplaats Oosterhout. Dit om te voorkomen dat zij in De Park van Park Lingezegen te vroeg alle dijken kort zouden grazen..

Solognotes ooien geschoren

4 april 2020 – De solognotes ooien zijn geschoren. Helaas vanwege de Corona uitbraak zonder publiek. Extreem vroeg, maar de dames verloren hun “jas” Al spontaan.

Lammetjes worden volop geboren!

Januari – Februari 2020 – Eind januari zijn de eerste lammetjes van de Solognote schaapskudde geboren. Na een paar weken binnen bij moeders, lopen ze nu buiten. Je kunt ze tegen komen rond De Park, waar ze grazen op de velden en bermen. Kom jij ze binnenkort ontmoeten?

Solognote schaap Natuurbeheer

Zeldzaam schaap in Park Lingezegen

8 mei 2018 (Elst) – Park Lingezegen in Elst heeft nieuwe bewoners: Solognote schapen. Een kudde met circa dertig exemplaren graast sinds kort bij Landerij De Park, in het noordwesten van het landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen.

Lees hier het hele artikel uit de Gelderlander.