Wie ben ik?

Ik ben Marion Teeuwen, 53 jaar en ruim 25 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige. Dit jaar heb ik de beslissing genomen om mijn leidinggevende functie in de zorg op te zeggen. Al enkele jaren loop ik met de gedachte om mijn arbeidzaam leven een wending te geven.  In 2012 ben ik, samen met mijn partner Willem Verstijnen,  Imkerij Bloem gestart. Werken in en met de natuur is mijn passie.

Na de komst van onze  Solognotes  in de herfst van 2012 om de weilanden bij ons huis te begrazen,  heeft het herdersvak mij gegrepen. In 2016 heb ik enkele maanden stage gelopen als ‘hulpherder’  bij De Treeker Wissel. Een schaapskudde op de Utrechtse heuvelrug. Gedurende deze periode heb ik veel geleerd over het gedrag van schapen in natuurgebieden en over het vak  schaapsherder.

Naast het werken bij de Treeker Wissel groeide mijn kudde Solognotes thuis tot ongeveer 50 schapen. Ze begrazen  daar de weilanden op het landgoed Buitenplaats Oosterhout.

Het is hard werken maar, oh  zo mooi om op een duurzame wijze natuur te beheren. De kudde in de ochtend te verplaatsen en daarna te verstillen in de natuur. Mijn doel is om een bijdrage te leveren aan een duurzame wijze van natuur beheer middels een gescheperde kudde.

Wonend aan de dijk in Oosterhout/Nijmegen-Noord bleef het mij bezighouden om  natuur tussen Arnhem/Nijmegen met een schaapskudde te kunnen onderhouden. Dit in plaats van grote landbouwmachines, die  alles gelijktijdig maaien en hiermee de biotoop voor bijen, insecten en vogels ernstig verstoren.
Met de komst van Park Lingezegen en met de aanwezigheid van kilometers lange dijken, hoop ik dat dit mogelijk wordt.

  • Kudde bestaat uit ongeveer 50 solognote schapen

  • Natuur onderhouden in de regio Arnhem en Nijmegen

  • Begrazing in o.a. Park Lingezegen, Fort Beneden-Lent en landgoed Buitenplaats Oosterhout (GLD)

  • Eigenaresse van Imkerij Bloem en fokker van Ierse terriërs

Marion Teeuwen